Αίσιο τέλος για την αποχέτευση της Επανομής

Υπογράφεται στις 11 πμ της Τρίτης η σύμβαση μεταξύ Αλεξανδρή-Εταιρείας

epanomi06Αίσιο τέλος, επιτέλους, στο μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης της Επανομής, που είχε καταντήσει σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας», καθώς μετά από τρία χρόνια δικαστικών και άλλων εμπλοκών, καρποφόρησαν οι συντονισμένες ενέργειες του απερχόμενου δημάρχου Θερμαϊκού,  Γιάννη Αλεξανδρή και των υπηρεσιών του Δήμου. Έτσι στις 11 το πρωί της Τρίτης, υπογράφεται στο δημοτικό κτίριο της Επανομής η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και αμέσως, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις, εντός των επομένων ημερών, αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του έργου.

Η θετική εξέλιξη, ήρθε από το Εʼ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης του δήμου Θερμαϊκού με τη μειοδότρια εταιρία ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε. για την ολοκλήρωση του έργου «Αποχέτευση Επανομής,  εξωτερικό δίκτυο».

Κατόπιν αυτού, υπογράφεται αύριο η σχετική σύμβαση και εντός των επομένων ημερών αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του έργου, το οποίο περιλαμβάνει  23.165 μέτρα δίκτυο σωληνώσεων για την όδευση των  λυμάτων από την Επανομή στο σταθμό βιολογικού καθαρισμού στη θέση “Αινείας” στη Νέα Μηχανιώνα και την κατασκευή τριών αντλιοστασίων.

Το κόστος του έργου έχει προϋπολογισμό 11.600.000 Ευρώ και θα πληρωθεί εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ  χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δημότες

Η περάτωση των εργασιών υπολογίζεται σε έξη μήνες. Οι κάτοικοι της Επανομής θα έχουν ένα σημαντικό έργο υποδομής το οποίο θα συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη, ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Αλεξανδρής δηλώνει ότι ήταν γιαυτόν ένα όνειρο ζωής η ολοκλήρωση της αποχέτευσης, που ξεκίνησε επί δημαρχίας του τελευταίου δημάρχου Επανομής κ.Απόστολου Οικονομίδη.

 

Σπύρος Κουζινόπουλος στο Φάρος του Θερμαϊκού
Αφήστε μια απάντηση