apth2Την επανεκκίνηση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας σε νέες βάσεις ζητεί η Σύγκλητος του ΑΠΘ από το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας πως η απόφαση για επανατοποθέτηση συνολικά 600 διοικητικών υπαλλήλων δεν καλύπτει τις ανάγκες του ιδρύματος.

Ειδικότερα, σε ψήφισμά της η Σύγκλητος ζητεί επαναφορά των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις τους και στη συνέχεια αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Πανεπιστημίων, λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της αναλογικότητας.                                              

Όπως τονίζει: 

1. Οι θέσεις που διατίθενται στο ΑΠΘ στο πλαίσιο της κινητικότητας σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες του Ιδρύματος και δεν αποκαθιστούν την βλάβη που υπέστη από την απομάκρυνση των υπαλλήλων του.

2. Δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα από τον Δεκέμβριο του 2013  μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Πανεπιστημίων και

3. Η μέχρι τώρα εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας έγινε χωρίς αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Πανεπιστημίων, όπως παραδέχτηκε ο νέος Υπουργός Παιδείας.

Την ίδια ώρα, νέα 48ωρη απεργία έχει κηρύξει η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ για την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ κρίσιμη για την τύχη του εξαμήνου στο πανεπιστήμιο Αθηνών θεωρείται η γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι του ιδρύματος. 

Οι διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρούν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να αξιολογηθούν οι οργανισμοί και τα οργανογράμματα των ανώτατων ιδρυμάτων από ανεξάρτητο εκτιμητή και στη συνέχεια να καλυφθούν 600 θέσεις από τη δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.