Ιδιαίτερα αισθητός στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα, την Ξάνθη, τις Σέρρες και τη Δράμα, έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε στις 12,26 στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών, είχε επίκεντρο νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης (Γεωγραφικό Πλάτος: 40.2302° – Γεωγραφικό Μήκος: 25.3621°) και εστιακό βάθος 5 χλμ..
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμών και σημειώθηκε 77 χλμ. νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης και είχε εστιακό βάθος 91 χλμ.
Αστυνομικές πηγές της Σαμοθράκης ανέφεραν πριν λίγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι “ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών”.

πηγή : agelioforos.gr

 

Υ.Γ.       Σύμφωνα με πληροφορίες του tromaktiko, ενημερωθήκαμε από την αστυνομική Διεύθυνση της Λήμνου ότι από την ισχυρή σεισμική δόνηση έχει καταρρεύσει στο αεροδρόμιο της…
Λήμνου η οροφή  ενώ υπάρχουν κάποιοι τραυματίες ευτυχώς ελαφρά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές.
Δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμα. Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο και για τα χειρότερα‼! Η αστυνομία αναφέρει ότι η πρώτη εκτίμηση είναι ο σεισμός να έφτασε τα 6,5 ρίχτερ ανάμεσα σε Λήμνο και Σαμοθράκη!
Νεότερα σε λίγο
6, 5 ρίχτερ ανάμεσα σε Λήμνο και Σαμοθράκη στο αεροδρόμιο έχει πέσει οροφή , ελαφρά τραυματίες στο Αεροδρόμιο της Λήμνου.