της Ντίνας Δορυφόρου – Βρουλλή*

Δορυφόρου«Με λογισμό και μ’ όνειρο», που λέει κι ο ποιητής! Κάποιες φορές όμως τ’ όνειρο ξεπερνάει τη λογική κι έτσι τολμάς το βήμα… κι ενώνεις τ΄ όνειρό σου με τα όνειρα των συμπολιτών σου για μια καλύτερη πόλη, για μια καλύτερη ζωή! Έτσι αποφάσισα κι εγώ να βοηθήσω, μέσα από την «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», με οδηγό το Σπύρο Κουζινόπουλο.
Είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια, με ωραίους ανθρώπους, αυθεντικούς, όχι δήθεν, δυναμικούς, μου λένε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, ευαισθητοποιημένους σε θέματα αλληλεγγύης, σε θέματα οικολογίας, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μπουχτισμένοι από τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντί να λύνονται πληθαίνουν.
Δεν είμαστε πολιτικοί. Είμαστε πολίτες. Συνειδητοποιημένοι πολίτες. Δραστήριοι πολίτες.
Εδώ και δυο χρόνια προσπαθούμε μαζί μέσα από την Κίνηση Πολιτών Επανομής ν’ ακουστεί η φωνή μας, να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους που αδιαφορούν.
Ήμουν κι εγώ μαζί σας όταν απαιτήσαμε την ενημέρωση για το νερό.
Ήμουν κι εγώ μαζί σας όταν διοργανώσαμε την ενημέρωση για τον υδροβιότοπο.
Ήμουν κι εγώ μαζί σας όταν φτιάξαμε το κοινωνικό φροντιστήριο, τα χαριστικά παζάρια, τις αγορές χωρίς μεσάζοντες.
Ήμουν κι εγώ μαζί σας όταν διαμαρτυρόμαστε για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι δίπλα στα σχολεία μας.
Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε το μέλλον μας! Να προσπαθήσουμε, ο καθένας από τη μεριά του για το καλύτερο δυνατό! Με διάθεση συνεργασίας όπου είναι δυνατό, αλλά και αγωνιστική διάθεση όπου πρέπει. Πέρασαν οι εποχές που αποφάσιζαν για μας χωρίς εμάς, και πολλές φορές εναντίον μας. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε το αύριο που μας αξίζει! Γιατί μας αξίζουν όμορφα πράγματα!
Ενωμένοι στεκόμαστε- χωρισμένοι πέφτουμε!!!
*Η Ντίνα Δορυφόρου – Βρουλλή, είναι υποψήφια της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στο τοπικό διαμέρισμα Επανομής.