debate
Για μια ακόμη φορά ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, Γιάννης Μαυρομάτης, που διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των δημοτών του δήμου Θερμαϊκού, απέδειξε πόσο υπερόπτης και αλαζόνας είναι, αποφεύγοντας όπως «ο διάβολος το λιβάνι» το διάλογο και την αντιπαράθεση με επιχειρήματα. Γιαυτό και απέφυγε να πάρει μέρος στο πολύ επιτυχημένο πρώτο ζωντανό ντιμπέϊτ στο δήμο Θερμαϊκού, που οργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο ΑΙΓΛΗ στην Περαία, η τοπική εφημερίδα «Δημότης» και η ιστοσελίδα «Ακτιβιστής».
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της παράταξης του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο Γιάννης Μαυρομάτης θα ήθελε πολύ να συμμετάσχει σε debate, στο οποίο θα τηρηθούν οι γενικότεροι όροι που ισχύουν σε αυτού του τύπου τις προεκλογικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα: να πραγματοποιηθεί το debate αμέσως μετά την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων, δηλαδή μετά τις 27 Απριλίου, με συντονιστή δημοσιογράφο κοινής αποδοχής και συνεννόηση ως προς τους όρους διεξαγωγής του. Όλα αυτά ζητήθηκαν εξ’ αρχής, αλλά οι διοργανωτές δεν τα αποδέχθηκαν, κι έτσι ο Γιάννης Μαυρομάτης δεν συμμετέχει στο συγκεκριμένο debate».
Τι προκύπτει από την ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας; Πρώτα από όλα ότι έθεσε απαράδεκτους όρους, φερόμενος ηγεμονικά απέναντι στους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την πολιτική της ίσης μεταχείρισης και απαιτώντας από τους εκπροσώπους των δύο ΜΜΕ της περιοχής αλλά και τους ανθυποψηφίους του, να τον αναγνωρίσουν περίπου ως …. «ηγεμόνα». Μήπως άραγε θα ήθελε να ανακηρυχθεί και δήμαρχος πριν να γίνουν εκλογές;
Που ακούστηκε, όταν πρόκειται για μία συζήτηση πέντε υποψηφίων δημάρχων, να επιμένει πεισματικά ο ένας εξ αυτών να εφαρμοστούν όροι και προϋποθέσεις που τον βολεύουν, όπως τα μικρά παιδιά που απαιτούν το γλυφιτζούρι τους; Πως το είδε ο κ.Μαυρομάτης, να αγνοεί τη σωστή και αξιέπαινη δουλειά εδώ και πολλά χρόνια δύο ανθρώπους που υπηρετούν σωστά την ενημέρωση στην περιοχή μας και να ζητά «συντονιστή κοινής αποδοχής» και «συνεννόηση ως προς τους όρους διεξαγωγής του debate»; Μήπως θα ήθελε να γράψει ο ίδιος τις ερωτήσεις προς τον εαυτό του; Μήπως θα ήθελε οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι να τον παρακολουθούν βουβοί όταν θα απαριθμούσε το ανύπαρκτο «έργο» του ως δήμαρχος Μηχανιώνας, να τον υμνούν και να τον λιβανίζουν; Και που αποβλέπει η απαίτησή του να πραγματοποιηθεί το debate «μετά τις 27 Απριλίου»; Μήπως επιδίωξή του είναι να μην γίνει η παραμικρή συζήτηση για την οκταετή πορεία του στο δήμο Μηχανιώνας; Για την κατασπατάληση χρημάτων σε άχρηστες δραστηριότητες. Για την καταχρέωση του δήμου. Για την έλλειψη διαφάνειας και την απουσία οποιουδήποτε ελέγχου. Για την καταστροφή των επαγγελματιών της οδού Πολυτεχνείου με τα περιβόητα «τσαρδάκια». Για τα «μεγαλόπνοα έργα» που εξήγγειλε προκλογικά και τα οποία αποδεικνύονταν μετεκλογικά ως σαπουνόφουσκα;
Κάνει κακό ο κρυπτόμενος κ.Μαυρομάτης όχι μόνο στον εαυτό του και την παράταξή του, αλλά στην ίδια την υπόθεση της ενημέρωσης, του πλουραλισμού και σε τελευταία ανάλυση, της δημοκρατίας.