DSC01414

Μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των πολιτών δίνει ο συνδυασμός «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία»

DSC01410Γόνιμες συζητήσεις είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης με τους διοικητές των τριών αστυνομικών τμημάτων του Δήμου, καθώς και του Λιμενικού τμήματος της Ν. Μηχανιώνας, τα οποία επισκέφθηκε επικεφαλής αντιπροσωπείας του συνδυασμού «Θερμαϊκός Νέα Πορεία».
Στο πλαίσιο επαφών με θεσμικούς παράγοντες του Δήμου Θερμαϊκού για την καταγραφή των προβλημάτων, ο Γιάννης Μαυρομάτης άκουσε με προσοχή τα θέματα που του έθεσαν οι διοικητές και αφορούν τη βελτίωση των διαδικασιών αστυνόμευσης της περιοχής. Όπως του επεσήμαναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το έργο της Αστυνομίας έχει δυσκολέψει τον τελευταίο καιρό λόγω της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων, καθώς επίσης και των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή (π.χ. περιπολικά). Ειδικότερα, ο διοικητής του Α.Τ. Επανομής, Σπυρίδων
Καραγιαννόπουλος, υπογράμμισε το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης του τμήματος που έχει την ευθύνη για μία τεράστια περιοχή και μάλιστα σε καιρό που οι κλοπές στην περιοχή έχουν αυξηθεί. Εξάλλου, η διοικητής του Α.Τ. Ν. Μηχανιώνας, Έλενα Σδράκα, επέμεινε στο να διατηρηθεί σε λειτουργία ο αστυνομικός σταθμός Ν. Κερασιάς, καθώς αποτελεί κόμβο για την περιοχή και επιτελεί πάρα πολύ σημαντικό έργο.
Ενώ, ο διοικητής του Α.Τ. Ν. Επιβατών, Νικόλαος Τσώλας, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την εμπέδωση της ασφάλειας στους κατοίκους με την ύπαρξη τουλάχιστον ενός περιπολικού σε Περαία, Μηχανιώνα και Επανομή. Τέλος, ο επικεφαλής του Λιμενικού Τμήματος στη Μηχανιώνα, Γιώργος Κωνσταντός, σημείωσε την ανάγκη μετεστέγασης της υπηρεσίας, καθώς το υπάρχον κτίριο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του προσωπικού και των πολιτών (κάτι που έχει δρομολογηθεί ήδη από το 2009 επί δημαρχίας Γιάννη Μαυρομάτη, αλλά δυστυχώς καθυστερεί) και τόνισε το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών, ειδικά στη σκάλα του Αγγελοχωρίου.
DSC01412
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μαυρομάτης υπογράμμισε στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας τη σημασία που δίνει ο συνδυασμός «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» στα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών και αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που επιτελούν για τη διατήρηση της ευταξίας και της κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι ως δήμαρχος θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες του, αλλά και θα ασκήσει πίεση στους ανωτέρους τους για να λυθούν τα προβλήματα και η δουλειά των ανδρών και των γυναικών της αστυνομίας και του λιμενικού στην περιοχή να γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα για τους κατοίκους της περιοχής.