Matzaris

Με επιστολή του γνωστοποιεί τη κάθοδο του στο πλευρό του Γιάννη Μαυρομάτη

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, άκουσα για κάποιες κινήσεις του αντιπεριφερειάρχη στον δήμο μας. Οφείλω να πω πως αρχικά γέλασα, γιατί θεωρούσα αδιανόητο στον δήμο μας να προχωρήσει μια δημοτική κίνηση με τόσα βαρίδια στα πόδια της. Όσο περνούσε ο καιρός όμως, το γέλιο άρχισε να εξαφανίζεται και να αντικαθίσταται από προβληματισμό. Παρότι υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις, βλέπω να συγκεντρώνονται γύρω του άνθρωποι που έχουν ασελγήσει σε βάρος του δήμου ή παλιότερα της κοινότητας Περαίας, βλέπω να μαζεύεται ένα μαύρο σύννεφο που προσπαθεί να απειλήσει τις μεγάλες προοπτικές του δήμου μας και να συνεχιστεί αν όχι να χειροτερέψει η οκταετία απραξίας που διανύσαμε. Ο κ. Αλεξανδρής είχε (έχει, η διοίκηση συνεχίζεται ακόμα και τώρα) μεγάλες ευθύνες για την έλλειψη πυξίδας στην πορεία του δήμου μας, όμως το μεγάλο κακό έγινε όχι από τον ίδιο, αλλά από τους συνεργάτες του τους οποίους βλέπουμε να μεταφέρονται πακέτο στο συνδυασμό του κ. Τσαμασλή.
Είδα τον παππού μου να αρρωσταίνει και να επιβαρύνεται η υγεία του, αλλά να επιμένει σε αυτά που θεωρούσε σωστά. Είδα τον πατέρα μου να ανεβάζει 24 πίεση μετά από μια έντονη συζήτηση στο δήμο και να τον ηρεμεί στο σπίτι ο κ. Αλεξανδρής, ο παιδικός του φίλος, πολύ πριν ασχοληθεί με τα κοινά ο ίδιος. Είδα άλλες φιλίες να χαλούν είτε από παρεξηγήσεις είτε γιατί δεν μπόρεσαν να διαχωρίσουν την πολιτική δράση από την κοινωνική τους σχέση. Όλα τα παραπάνω,  μεγαλώνοντας, με απώθησαν από την παραμικρή ενασχόληση με τα δημοτικά.
Αυτό που πλέον όμως δε μπορώ να κάνω είναι να μένω στην άκρη, όταν βλέπω διάφορους “σκοτεινούς” τύπους, ανελλιπώς και αδιαλείπτως να καταστρέφουν, ζώντας παράλληλα μια πλουσιοπάροχη ζωή, αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν με προσωπικές θυσίες επί χρόνια κάποιοι άνθρωποι να δημιουργήσουν. Θεωρώ αδιανόητο  να φέρουμε στο τιμόνι του δήμου ανθρώπους που απλά ψάχνουν την επόμενη αγελάδα να αρμέξουν. Είναι χρέος ΟΛΩΝ των δημοτών του Θερμαϊκού να αποσοβήσουν  αυτόν τον κίνδυνο. Πολύ αργότερα από τους άλλους υποψήφιους λοιπόν, παραμονή σχεδόν των εκλογών, πήρα την απόφαση να μπω κι εγώ στον αγώνα.
Μεγαλώνοντας έβλεπα τον Παναγιώτη τον Ερμείδη μέσα στο σπίτι μας. Συγγενής και οικογενειακός φίλος, στράφηκα σε εκείνον για αρκετές εφηβικές ερωτήσεις που ντρεπόμουν να ρωτήσω τους δικούς μου. Αν και Αρειανός εκείνος, τον θαύμαζα και συνεχίζω να τον θαυμάζω, κυρίως για την ευθύτητα του λόγου και της σκέψης του. Λογικό ήταν να τον πλησιάσω  και να του εκφράσω τον προβληματισμό μου για τις επερχόμενες εκλογές και τον κίνδυνο που διέβλεπα στον ορίζοντα. Η προσωπική μου άποψη για τον ίδιο με έφερε κοντά στην Συμπολιτεία, όπου παρακολούθησα από κοντά και την εκλογή του κ. Κουζινόπουλου. Τελικά όμως, η διαδικασία διαμόρφωσης της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, είναι πεποίθησή μου ότι ήρθε πολύ αργά για να μπορέσει να αποτελέσει το ανάχωμα στον ερχομό της Αλεξάντερλαντ και της Θερμαϊκής Ριβιέρας.
Το τείχος λοιπόν απέναντι στον κ. Τσαμασλή και τον συνδυασμό του δε μπορεί να είναι άλλο παρά ο “Θερμαϊκός – Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη. Άσκησε αξιόπιστη αντιπολίτευση και έθεσε τις βάσεις για την επόμενη μέρα του δήμου. Ενός δήμου που έχει αφεθεί στην τύχη του τα τελευταία  χρόνια και χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία αλλά κυρίως ομάδα ανθρώπων με προθέσεις να βοηθήσουν αυτόν τον τόπο και όχι να βοηθηθούν από αυτόν. Τόσο η εμπειρία του κ. Μαυρομάτη όσο και το επίπεδο των υποψηφίων συμβούλων αποτελεί εγγύηση ότι ο δήμος θα μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Με μια σωστή επιλογή προσώπων, γιγαντώνεται η προοπτική ανάπτυξης του δήμου Θερμαϊκού. Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν, δέχομαι την τιμή που μου έκανε ο Γιάννης Μαυρομάτης προσκαλώντας με να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Θερμαϊκός – Νέα Πορεία”. Φτάνουν τόσα χρόνια χαμένα, δεν πρέπει να χαθούν άλλα…
Δημήτρης Ματζάρης