ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

1. Νέα δωρεά βιβλίων: 


Μέσα στον Οκτώβρη 2014 η Βιβλιοθήκη παρέλαβε μια σημαντική δωρεά 51 βιβλίων από τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε, εμπλουτίζοντας τη συλλογή της. Η δωρεά αυτή περιλαμβάνει τα άπαντα του Νίκου Καζαντζάκη, τη σειρά 14 τόμων “Έλληνες ποιητές” με εργοβιογραφία και απαγγελία σε συνοδευτικά CD, καθώς και τη σειρά σκληρόδετων φωτογραφικών λευκωμάτων “Ελλάς Άνωθεν”.

2. Νέα σημαντική ψηφιακή συνεργασία:
Η Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει μια στρατηγική συνεργασία αμφίδρομης ψηφιακής επικοινωνίας με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Μέσω του blog μας thermaikosculture.wordpress.com θα διατίθενται οι υπερσύνδεσμοι (links) για τις ψηφιακές ζωντανές αναμεταδόσεις (live streaming) της Στέγης καθώς και για τα video των προηγούμενων εκπομπών του κύκλου διεπιστημονικών συζητήσεων “Λέξεις & Σκέψεις” της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών και άλλων εκδηλώσεων (παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα).
Η Bιβλιοθήκη μας, μέσω της συνεργασίας αυτής θα γίνει μέρος αυτού του μεγάλου ψηφιακού κοινού που αριθμεί ήδη 200.000 και πλέον άτομα, τα οποία συμμετέχουν στις συζητήσεις και αλληλεπιδρούν με τη Στέγη, σαν να βρίσκονται μέσα στην ίδια την αίθουσα της συζήτησης.