H “Συμπολιτεία Θερμαϊκού” με ανακοίνωσή της, τάσσεται αλληλέγγυα και υποστηρίζει το σχέδιο ψηφίσματος, που υπέβαλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού κατά του αντεργατικού νόμου για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων. Η οποία  αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα και των Ο.Τ.Α. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Xountis1

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα ακόλουθα:

H Δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», με αφορμή τη συζήτηση, στις 25 Ιουνίου 2014,  στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, του θέματος της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων, με βάση το Ν.4250/2014, τάσσεται αλληλέγγυα και υποστηρίζει το σχέδιο ψηφίσματος, που υπέβαλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού. Δεδομένου ότι η νέα μέθοδος «αξιολόγησης» που προάγει ο συγκεκριμένος αντεργατικός νόμος,   αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα και των Ο.Τ.Α. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» θεωρεί ότι το προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης δημοτικών υπαλλήλων είναι αναξιόπιστο, αντιεπιστημονικό, αυταρχικό και εν γένει απαράδεκτο, με μόνο στόχο την προετοιμασία του επόμενου κύματος απολύσεων. Αντί να αξιολογηθούν ουσιαστικά οι δομές και οι εργαζόμενοι για να βελτιωθεί η απόδοση  των υπηρεσιών προς τον πολίτη αλλά και η απόδοση των δημόσιων πόρων, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητάει να καθοριστεί το 15% των υπαλλήλων που θα πάει προς απόλυση.

Κατά την προεκλογική περίοδο, είχαμε επισημάνει την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και των υπηρεσιών που αυτοί προσφέρουν στους πολίτες, χωρίς βέβαια εκπτώσεις από τη μεριά της διοίκησης σε περιπτώσεις ελλιπούς απόδοσης. Αλλά και των ευθυνών της ηγεσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα υπεράσπισης του θεσμού και των εργαζομένων. Και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε άμεσα εφόσον η Αυτοδιοίκηση δεν έχει μπορέσει να προστατέψει ούτε το θεσμό αλλά ούτε και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Μπροστά στον κίνδυνο εφαρμογής αυτού του μέτρου θεωρούμε αναγκαίο το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού να προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία της συγκεκριμένης διάταξης και σε άρνηση εφαρμογής της. Επίσης να καλύψει τους υπαλλήλους που δεν θα εφαρμόσουν τις διατάξεις σε περίπτωση πειθαρχικών διώξεων και να ζητήσει την άμεση απόσυρση αυτού του συστήματος αξιολόγησης.

Παράλληλα προτείνουμε να αναληφθούν πρωτοβουλίες στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη μαζική και συντεταγμένη αντίδραση των αυτοδιοικητικών έναντι αυτών των μέτρων που απειλούν και τη αυτοδιοίκηση αλλά και τη νοημοσύνη μας.

Δηλώνουμε ότι δεν αντιδρούμε στην αξιολόγηση των δομών και των εργαζομένων, αλλά δεν θα επιτρέψουμε και λογικές τεμαχισμού ανθρώπων και υπηρεσιών προς χάρη των ποσοστώσεων των μνημονίων και των κυβερνητικών υπηρετών τους.