Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν σήμερα το βράδυ οι κάτοικοι της Επανομής την δέσμευση του Γιάννη Μαυρομάτη, πως εφόσον εκλεγεί δήμαρχος η πρώτη του απόφαση θα αφορά τον ορισμό της Επανομής, ως Μητροπολιτικής έδρας του δήμου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» υπογράμμισε με αυτόν τον εμφατικό τρόπο την διακήρυξή του για ισόρροπη ανάπτυξη των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου. Ταυτόχρονα απέδειξε τη σταθερή του άποψη, ότι οι περιοχές που τα προηγούμενα χρόνια έμειναν πίσω εξαιτίας της πολιτικής της σημερινής διοίκησης θα πρέπει να στηριχθούν αποφασιστικά, ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Σε αυτή τη διαδικασία τα θεσμικά μέτρα, όπως αυτό που πρότεινε ο Γιάννης Μαυρομάτης για την Επανομή, είναι εξίσου σημαντικά με τα πρακτικά μέτρα, της επαρκούς χρηματοδότησης και της κάλυψης των σημαντικών κενών που υπάρχουν στο επίπεδο των υποδομών.

Όπως ανέφερε σήμερα στην ομιλία του ο Γιάννης Μαυρομάτης το σχέδιο του για την Επανομή προβλέπει –μεταξύ άλλων – την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, την βελτίωση των οδικών αξόνων και συνδέσεων της περιοχής, τον εξωραϊσμό του κέντρου της Επανομής, την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από ευαίσθητες περιοχές και την αξιοποίηση των τουριστικών και περιβαλλοντικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Ποταμού με την επαναλειτουργία των αναψυκτηρίων, αλλά και την δυναμική παρέμβαση του δήμου για την συναξιοποίηση του κάμπινγκ της Επανομής.