Σημαντική, είναι η εκδήλωση που οργανώνει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αυτή την Κυριακή 11 Μαίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στη Σκάλα των Νέων Επιβατών, για το τεράστιο θέμα της διάβρωσης των ακτών, που έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις σε ολόκληρο το ανατολικό τμήμα του Θερμαϊκού, κυρίως από την περιοχή του ΚΑΠΠΑ-2000, μέχρι τα βράχια της Αγίας Τριάδας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας, ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιάννης Κρεστενίτης και ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης.

Μιλώντας ο Σπ.Κουζινόπουλος στο ντιμπέϊτ που οργάνωσαν η εφημερίδα «Δημότης» και το site Ακτιβιστής, ανέφερε χαρακτηριστικά για την εκδήλωση της Κυριακής:

«Εμείς νοιαζόμαστε για τα οπροβλήματα αυτού του τόπου και τα εξετάζουμε σε επιστημονική βάση, με οργανωμένες μελέτες και όχι στο γόνατο και ευκαιριακά. Γιαυτό οργανώνουν την εκδήλωσή μας για τη διάβρωση των ακτών και καλούμε όλους τους συνδημότες μας να ρθουν στη Σκάλα των Νέων Επιβατών για να ακούσουν. Είναι τεράστιο αυτό το πρόβλημα καθώς σύμφωνα με τις μελέτες του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, κάθε χρόνο η ακτή από το αεροδρόμιο μέχρι την Αγία Τριάδα κατατρώγεται, διαβρώνεται  κατά 10 εκατοστά. Είναι ένα τεράστιο θέμα για το οποίο η κυβέρνηση, η Περιφέρεια θα έπρεπε  να είχαν πάρει μέχρι τώρα μέτρα.

Και από κει και πέρα, επειδή δεν κάνουμε προτάσεις στο γόνατο, όπως οι ανθυποψήφιοί μας, έχουμε ετοιμάσει ένα πολυσέλιδο πρόγραμμα, το πρόγραμμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Μπορούν οι συνδημότες μας να το προμηθευτούν από τα εκλογικά μας κέντρα και να δουν ποιες είναι οι θέσεις μας για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Εμείς πιστεύουμε με βάση  το δυναμικό που έχει ο συνδυασμός μας, με βάση το πρόγραμμά μας, ότι οι συνδημότες θα μας επιλέξουν στις 18 Μαίου, ότι θα είμαστε εμείς η επόμενη δημοτική αρχή στο δήμο Θερμαϊκού, ούτως ώστε να μπορέσουμε να σηκώσουμε την ήλιο λίγο περισσότερο πάνω  από το Θερμαϊκό».