mayromatisΤην προσπάθεια εκμετάλλευσης των φιλοζωικών αισθημάτων των δημοτών από υποψήφιο δήμαρχο καταγγέλλει ο συνδυασμός «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία», αφού κάποιοι εν ονόματι του συγκεκριμένου υποψηφίου επιχειρούν να συγκεντρώσουν υπογραφές για τη δημιουργία κυνοκομείου στην Περαία. Είναι ο ίδιος παράγων που το 2010 από τη θέση του στην Περιφέρεια ως πολιτικός προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης απέκλεισε προς χάριν κάποιων ιδιωτών τον Σύνδεσμο Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) από την παραχώρηση έκτασης 10 στρεμμάτων στο Μεσημέρι, στη θέση Τούμπα, όπου θα δημιουργούσε τις δικές του εγκαταστάσεις. Ως αποτέλεσμα ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ, στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι δήμοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον επιχορηγούν με 2,5 ευρώ ανά κάτοικο ετησίως για να ανταποκρίνεται στην αποστολή του, υποχρεώθηκε να αγοράσει έκταση 33 στρεμμάτων ανάμεσα στο Κ. Σχολάρι και το Λάκκωμα.

Τώρα, λοιπόν, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τα φιλοζωικά αισθήματα των δημοτών ο Γ. Τσαμασλής, ο οποίος από την Περιφέρεια γύρισε την πλάτη και αδιαφόρησε πλήρως για το πρόβλημα, εμφανίζεται υποκριτικά πρόθυμος να φροντίσει τα αδέσποτα του δήμου δημιουργώντας νέες (!) εγκαταστάσεις, αφού είτε αγνοεί, είτε περιφρονεί τις υπάρχουσες δομές. Υπάρχει κανείς που τον πιστεύει;

Tο σχέδιο του Συνδέσμου προβλέπει τη δημιουργία ενός πρότυπου για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κέντρου περίθαλψης, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης ζώων, που ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο θα επισκέπτονται σχολεία, για να μαθαίνουν τα μικρά παιδιά πως πρέπει να συμπεριφέρονται στα οικόσιτα και στα κατοικίδια ζώα.

Για το θέμα ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης σχολίασε: «Η υποκρισία περισσεύει. Ορισμένοι για λίγους ψήφους τάζουν <λαγούς με πετραχήλια> στους πάντες. Οι πράξεις τους, όμως, είναι αυτές που μετράνε. Ενώ για δεκαετίες περιφρονούσαν την περιοχή –άλλωστε δεν διαμένουν καν στο δήμο Θερμαϊκού- ξαφνικά εμφανίζονται ως… σωτήρες, οι οποίοι θα λύσουν προβλήματα, τα οποία με την πολιτική τους στην Περιφέρεια επιδεινώθηκαν, ίσως διότι τότε τα συμφέροντα τους βρίσκονταν κάπου αλλού».