Παναγιωτης Ερμειδης

ΕρμείδηςΠανΓίνεται πολύ μεγάλη κουβέντα και φαίνεται ότι ρίχνουν ιδιαίτερα μεγάλο βάρος οι συνδυασμοί που διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου σε αυτό που λέμε ανάπτυξη. Καταθέτουν σχέδια επί σχεδίων ,προτάσεις ,ονομασίες βαρύγδουπες με κύριο στόχο να θέσουν την παράταξη τους σε θέση κυρίαρχη . Όμως είναι πραγματικά άξιο προσοχής το γιατί δεν περιγράφουν ούτε το γενικό πολιτικό κλίμα που επικρατεί ,το πως αυτό βοηθά η αντιπαλεύει τις προτάσεις τους,ούτε εξηγούν το περίγραμμα για το σήμερα ,δηλαδή εάν η πρόταση είναι του σήμερα η έχει αφετηρία τα δεδομένα του χθες που καταρρέουν με θόρυβο .Για αυτοκριτική φυσικά ούτε κουβέντα .

Για τη γενική πολιτική κατάσταση της χώρας ,τις ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, ούτε κιχ.Για την αποδυνάμωση της αυτοδιοικησης, για το παρατηρητηριο ,και τις κάθε μορφής εποπτείες και καταργήσεις αυτοδιαχειρησης ΤΊΠΟΤΕ.. Η πρόταση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και στο θέμα αυτό είναι σαφέστατη και ξεκάθαρη .

Πιστεύουμε οτι αποτελεί μια ουσιαστική πρόταση που βάζει τα πράγματα σε μια σειρά . Κατ αρχάς πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τόσο του δήμου,όσο και του δημοσίου που βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου,πρέπει να ενταχθεί σε ένα ενιαίο σχεδιασμό .Σχεδιασμό που από τη μια θα καλύπτει τις ανάγκες μιας σύγχρονης πολιτείας από άποψη χώρων παιδείας ,πολιτισμού,άθλησης,ψυχαγωγίας και θα εντάσσει στο σχεδιασμό πάρκα πόλης . Από την άλλη θα δρομολογεί ,θα κατευθύνει τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί η περιοχή , θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό ,θα αναδεικνύει τα φυσικά πλεονεκτηματα της περιοχής και θα τα συνδέει με τα προϊόντα που παράγονται σε αυτή .

Θεωρούμε λοιπόν ότι επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε μια ριζική αναθεώρηση του επιχειρησιακου σχεδίου του δήμου, να διαμορφωσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες τις προτεραιοτητες μας ,να αναδείξουμε τις περιοχές ΝΑΤURA ,να τις εντάξουμε στην προοπτική αναπτυξης με ήπιες παρεμβάσεις .

Να προωθήσουμε την εγκατάσταση σχολών που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα(αλιεία).Να αναδείξουμε και να διεκδικησουμε από την κεντρική διοίκηση και την περιφέρεια αυτό που το δίκαιο επιτάσσει.Αξιοπρεπείς δρόμους πρόσβασης .Ανάπτυξη εναλλακτικών μέσων μεταφοράς ,ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης .Να διαμορφωσουμε προτάσεις στα κεντρικά όργανα της αυτοδιοικησης Αν θέλουμε μια ανάπτυξη για την περιοχή σε βάθος χρόνου και όχι πυροτεχνηματα . Μην ξεχνάτε πόσο πολύ φέγγουν και πόσο γρήγορα χάνονται .