Σε πλήρη απαξίωση, οδηγείται το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, με την αποδυνάμωσή του σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό. Το «κερασάκι στην τούρτα», σ΄αυτή την καθοδική πορεία, μπήκε με τη σημερινή απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης για την αφαίρεση του μοναδικού ασθενόφορου που υπήρχε στο Κ.Υ. Μηχανιώνας και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης. Ενώ με την ίδια απόφαση, μετακινούνται και οι δύο οδηγοί που υπήρχαν και πηγαίνουν πλέον ο ένας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και ο άλλος στον «Άγιο Παύλο».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε, παρουσία και άλλων υποψηφίων δημάρχων, με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας κ. Αθανάσιο Συμεωνίδη, δήλωσε ότι μία στιβαρή και αποφασιστική δημοτική αρχή, που θα λειτουργούσε με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών και όχι την υποταγή στα όποια κομματικά και άλλα συμφέροντα, θα μπορούσε, ενεργώντας δυναμικά, να αποτρέψει τη σταδιακή μετατροπή του Κ.Υ.Μηχανιώνας σε απλό ιατρείο, όπως φαίνεται να επιδιώκει το υπουργείο Υγείας.
«Σε μία τέτοια δύσκολη εποχή, όπου λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάνθρωποί μας, με συνέπεια διαρκώς και περισσότεροι να καταφεύγουν στη δημόσια Υγεία, θα έπρεπε  κανονικά να ενισχυθεί ο θεσμός των Κέντρων Υγείας, και είναι απαράδεκτο αυτά να αποδυναμώνονται», δήλωσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.
Η αγωνία του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας για τη συνεχή πορεία προς την απαξίωση, ζωγραφίζεται ανάγλυφη με το σημερινό έγγραφο που απέστειλε ο διευθυντής του κ. Συμεωνίδης προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Καθώς, όπως γράφει: «Βοηθήστε μας να κατανοήσουμε τι ρόλο μας επιφυλάσσετε στο νέο τοπίο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μετά τις συνεχείς υποβαθμίσεις μας, όπως η αποψίλωση του προσωπικού, η διακοπή λειτουργίας του εργαστηρίου και η αχρήστευση του ασθενοφόρου».
Πράγματι, η αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας είναι εξοργιστική, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί περίπου 60.000 πληθυσμό, καθώς καλύπτει τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ν.Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου, Ν.Κερασιάς, Αγ.Τριάδας, Ν.Επιβατών, Περαίας, Επανομής, αλλά και τη Δημοτική Κοινότητα Πλαγιαρίου που διοικητικά ανήκει στο δήμο Θέρμης.
 Και όμως, αντί να εμπλουτισθεί και να ενδυναμωθεί το Κ.Υ. Μηχανιώνας, όπως θα έπρεπε κανονικά, διαρκώς αποψιλώνεται. Σήμερα, χρειάζονται άμεσα ειδικότητες ιατρών, όπως είναι 4 γενικοί γιατροί, 2 παιδίατροι, 1 οδοντίατρος, 3 νοσηλεύτριες και 1 κοινωνική λειτουργός, καθώς και η συμπλήρωσή του με επισκέπτες γιατρούς καρδιολόγο, ορθοπεδικό, δερματολόγο και γυναικολόγο. ΚΙ όμως, αντί να γίνει αυτό, αντιμετωπίζεται με κλείσιμο του μικροβιολογικού του εργαστηρίου, αν και πολλές φορές οι αιμοληψίες έφταναν και τις 80 καθημερινά.
Το Κέντρο Υγείας  που λειτουργεί στη Νέα Μηχανιώνα από το 1986, καλύπτει σήμερα το 95% των προβλημάτων Υγείας της περιοχής, έχοντας δημιουργήσει στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας για την 24ωρη κάλυψη των επειγόντων και έκτακτων περιστατικών. Δυστυχώς τώρα όλη αυτή η φροντίδα για την Υγεία των δημοτών του δήμου Θερμαϊκού και όχι μόνο, κλονίζεται σήμερα με την αποδυνάμωση και την απαξίωσή του. Κάτι για το οποίο θα πρέπει να αντιδράσουν με κάθε τρόπο οι πολίτες.