Εγκλωβίστηκαν στα βράχια της παραλίας στα Τέρτσα

Εικόνες πέρα από κάθε φαντασία τραβήχτηκαν από ένα τραγικό περιστατικό στις ακτές τις Νότιας Κρήτης. Αιμόφυρτα δελφίνια εγκλωβίστηκαν στα βράχια της παραλίας στα Τέρτσα. Τα νερά στη θάλασσα του μικρού χωριού, που βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Μύρτος και στην Ψαρή Φοράδα, άλλαξαν χρώμα εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας αίματος που έχασαν τα άτυχα ζώα.
Πιο συγκεκριμένα, τα δελφίνια εγκλωβίστηκαν στα βράχια του ποταμού Καλικοβρέχτη.
Όπως αναφέρει το prismanews.gr, δύο από τα άτυχα ζώα κατάφεραν να διασώσουν οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος. Δυστυχώς, το τρίτο δελφίνι, το οποίο ήταν και το πιο βαριά χτυπημένο, δεν κατάφερε να επιβιώσει.
Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που τα δελφίνια βρέθηκαν τόσο κοντά στην ακτή. Υπάρχουν, όμως, δυο πιθανές αιτίες. Η πρώτη στηρίζεται στην παρουσία ενός υποβρυχίου στην περιοχή, το οποίο είναι πιθανό να αποσυντόνισε τα δελφίνια, εκείνα να έχασαν το δρόμο τους και έτσι να παγιδεύτηκαν στα βράχια όπου και τραυματίστηκαν.
Η δεύτερη πιθανή εκδοχή έχει να κάνει με τα ίδια τα ζώα αφού η περίοδος αυτή είναι περίοδος ζευγαρώματος κι έτσι τα αρσενικά δελφίνια ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους. Οι πληροφορίες πάντως του prismanews, αποκλείουν την περίπτωση τα δελφίνια να τραυματίστηκαν από ψαράδες.
delfin4
 delfin3
delfin2
delfin1