karΑνοίγει πανιά ο «Άγιος Γεώργιος», το δεύτερο πλοίο που πλαισιώνει την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας τουριστικής συγκοινωνίας, το οποίο πρόκειται να πιάσει λιμάνι στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες.

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη μας, ειδικά τη θερινή περίοδο που διανύουμε, τα δρομολόγια της θαλάσσιας συγκοινωνίας ενισχύονται με ακόμα ένα πλοίο, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Καθημερινά, με δρομολόγια που ξεκινούν στις 8.30 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ, εκατοντάδες επιβάτες μετακινούνται από το κέντρο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη (Νέους Επιβάτες, Περαία, Καλαμαριά) και αντίστροφα, με χαμηλό κόστος, καθώς το εισιτήριο κοστίζει μόνο 2,50 ευρώ.

Το «πράσινο φως» έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, εγκρίνοντας την  εκτέλεση δρομολογίων και του δεύτερου πλοίου, μετά από παρέμβαση τόσο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε ο κ. Τσαμασλής με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη συμφωνήθηκε να δοθεί η σχετική άδεια στον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας Πλοιοκτητών «ThessalonikiWaterway» Εμμανουήλ Κάιλα, για τη λειτουργία δρομολογίων του πλοίου «Άγιος Γεώργιος».

Επιπλέον, ο κ. Τσαμασλής συναντήθηκε και με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπουτάρη, ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας τουριστικής συγκοινωνίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να κατασκευάσει τις απαραίτητες υποδομές επί της λεωφόρου Νίκης, όπου θα πραγματοποιούν στάση τα πλοία για την επιβίβαση και αποβίβαση του κοινού.

«Η θαλάσσια συγκοινωνία είναι γεγονός. Αποδείξαμε πως ό,τι σχεδιάζουμε δε μένει στα χαρτιά, αλλά γίνεται στην πράξη. Τα πλοία στο Θερμαϊκό δεν αποτελούν πλέον μακρινό όνειρο. Είναι μια πραγματικότητα που αγκάλιασαν τόσο οι φορείς της πόλης, όσο και ο κόσμος, κάτοικοι και επισκέπτες, και είμαστε περήφανοι για αυτό. Σεβόμενοι, λοιπόν, τις ανάγκες του επιβατικού κοινού ενισχύουμε αυτή την πρωτοβουλία και με δεύτερο πλοίο, ενώ, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για την καλύτερη λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας, ένα έργο που δίνει άλλον «αέρα» στο τουριστικό προφίλ της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας, παράλληλα, γρήγορη και χαμηλή κόστους μετακίνηση από το κέντρο στην ανατολική πλευρά της πόλης», υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής.

Για τα δρομολόγια των πλοίων και το κόστος εισιτηρίων ανά κατηγορία επιβατών (φοιτητές, παιδιά, κοκ) μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα της Κοινοπραξίας Πλοιοκτητών «ThessalonikiWaterway» στο Facebook.