Αγαπητοί φίλοι,

Σας γράφω μια σύντομη ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από το επίμαχο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.

Σήμερα το πρωί παραδώσαμε στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αβραάμ Γούναρη τις 111.930 υπογραφές κατά του νομοσχεδίου που συγκεντρώθηκαν μέσα από την πλατφόρμα του AVAAZ.org σε έξι μόλις μέρες.

 

 

Ο Γενικός Διευθυντής μας (αριστερά) Δημήτρης Καραβέλλας παραδίδει τις υπογραφές στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αβραάμ Γούναρη.

Στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών, η οποία είναι αποτέλεσμα των πολλών σχολίων που κατατέθηκαν στη διαβούλευση αλλά και της πρωτοφανούς κινητοποίησης δεκάδων χιλιάδων πολιτών, επαναλάβαμε όλες τις σοβαρές ενστάσεις που είχαμε θέσει και με την ανοιχτή επιστολή μας προς τους βουλευτές.

Την ίδια στιγμή τονίσαμε την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας ένα καλό θεσμικό πλαίσιο για τον αιγιαλό που θα δίνει έμφαση στη σωστή οριοθέτηση αιγιαλού και παραλίας και θα δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν επιτέλους οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε την πρόθεση να επανεξετάσει ορισμένες διατάξεις. Εμείς θα είμαστε σε επιφυλακή και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε το Υπουργείο να αποσύρει το εγκληματικό αυτό νομοσχέδιο.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

Με εκτίμηση,
Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής τμήματος περιβαλλοντικής πολιτικής
WWF Ελλάς.