Φθάνει σε λίγες μέρες ο «ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ»!

Η θαλάσσια αστική συγκοινωνία, ένα όραμα δεκαετιών, γίνεται πραγματικότητα!

 

Πολλοί υποσχέθηκαν, πολλοί έταξαν, κανείς όμως δεν έκανε πράξη αυτό που ζητούσε εδώ και χρόνια ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Να υπάρχει δηλαδή αμφίδρομη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού, μέσω θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, κάνει το όνειρο πραγματικότητα! Με συνεχή αγώνα, με καθημερινές προσπάθειες, με πρωτοβουλίες που έπιασαν τόπο, δίνει τη λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών.

Ο «Κωσταντής», το πρώτο καραβάκι που θα συμμετέχει στην πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, «πιάνει λιμάνι» έως τις 15 του Μάη, ξεκινώντας από τη Σαλαμίνα. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Γιώργος Τσαμασλής, τις επόμενες μέρες θα καταφθάσουν και τα υπόλοιπα δύο καραβάκια, ώστε να ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια.

«Το ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι χιλιάδες άλλοι επισκέπτες, θα έχουν άμεση πρόσβαση με τις παραλίες του Θερμαϊκού.  Έτσι, η ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού με ημερήσιες επισκέψεις είναι κλειδί για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιοχής, τη διατήρηση και δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας», επισήμανε ο Γιώργος Τσαμασλής.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη τριών πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών ανά διαδρομή. Τα δύο καραβάκια θα εκτελούν το δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τους Νέους Επιβάτες, ενώ το τρίτο θα εξυπηρετεί τη γραμμή λιμάνι Θεσσαλονίκης – Καλαμαριά.

«Τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά μία ώρα, θα διαρκούν περίπου πενήντα λεπτά, ενώ το εισιτήριο θα κοστίζει 2,5 ευρώ», τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ – Καλύτερη ζωή για όλους».

Η άφιξη του «ΚΩΣΤΑΝΤΗ» στο Δήμο μας, θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή των πολιτών μας, αλλά θα είναι και η καλύτερη απάντηση στους επικριτές και σε όσους εμφανίζονταν δύσπιστοι ως προς την ευόδωση των προσπαθειών του Γιώργου Τσαμασλή!