Logo Sympoliteia

panosΑποφοίτησα από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ στα 1984 και στα 1989 υποστήριξα τη διδακτορική μου διατριβή. Δημοσίευσα ερευνητικές και πειραματικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συμμετείχα στη συγγραφή ενός βιβλίου στο γνωστικό αντικείμενο της Ενδοδοντίας. Εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Θεσσαλονίκη ως το 1998, οπότε επέλεξα να ενταχθώ στο ΕΣΥ. Από τότε εργάζομαι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στη Βόρεια Χαλκιδική.

Στην πολιτική ξεκίνησα αριστερά, γρήγορα βρέθηκα ανένταχτος. Από το 2007 ως το 2013 ήμουν στους Οικολόγους Πράσινους και εκλέχτηκα 3 φορές στο Πανελλαδικό Συμβούλιο.

Με ενδιαφέρει το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον, οι ελεύθεροι και οι κοινόχρηστοι χώροι, τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους, η ανεμπόδιστη πρόσβαση στην Εκπαίδευση και τις Υπηρεσίες Υγείας για όλους, η αειφορία στην κοινωνία και την οικονομία, η αλληλεγγύη, η ποιότητα ζωής πέρα από καταναλωτικά πρότυπα, ο πολιτισμός και η τέχνη, η συνύπαρξη, η δημοκρατία και η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, η κοινωνική δικαιοσύνη. Αγαπώ την Ελλάδα, υποστηρίζω την Ευρώπη των λαών και των ανθρώπων.

Στην Περαία εγκατασταθήκαμε οικογενειακώς το 2001. Εκείνο που θα άξιζε να αναφερθεί από την δραστηριότητά μου στην περιοχή είναι η συμμετοχή μου στην ακτιβιστική προσπάθεια που ξεκίνησε στα 2005 για την αποτροπή της επέκτασης του διαδρόμου 10/28 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με μπάζωμα του Θερμαϊκού. Η προσπάθεια συνεχίζεται ακόμα, καθώς οι καταστροφικές συνέπειες του έργου αυτού (και άλλων ανθρωπογενών παρεμβάσεων) στην ακτογραμμή είναι πλέον εμφανείς, αλλά οι τοπικές αρχές και η τοπική κοινωνία δεν έχουν μέχρι σήμερα δραστηριοποιηθεί για την αποτροπή τους. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που επιδιώκω τη συμμετοχή μου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, με τη «Συμπολιτεία».

Από το 2005 είμαι μπλόγκερ. Θα με βρείτε στην «καλύβα ψηλά στο βουνό» (http://panosz.wordpress.com/ ) όπου έχουν αναρτηθεί και μια σειρά άρθρα μου για θέματα που απασχολούν το δήμο μας και τις τοπικές μας κοινότητες.

Πάνος Ζέρβας